INFOKIRI

 
 

#34 APRILL 2022 

 
 
 

Täna, 1. aprillil, on Eesti Üliõpilaskondade Liidul hea meel teatada, et oleme alustanud uut koostööd. Nimelt oleme otsustanud käed lüüa populaarse artistiga 5MIINUST.

 

Koostöö on mõlemale poolele kasulik. EÜL-i asejuht Kristin, kes omandab praegu muusikaalast kõrgharidust, toetab tuntud artiste vokaalselt ning kommunikatsioonijuht Katariina, kes on aastaid tantsimisega tegelenud, lahutab kontsertidel publiku meelt lustakate tantsusammudega. Vastutasuks aitab 5MIINUST EÜL-i huvikaitse edukas läbiviimises ning muuseas on olnud juttu ka Eesti üliõpilaste hümni loomisest.

 

"Koostöö saab olema loodetavasti pikk ja väga efektiivne," lausub EÜL-i asejuht Kristin Pintson. "See on Eestis ainulaadne ja esmakordne sedalaadi koostöö. Eesti üliõpilaste hümni esitluskontsert on planeeritud järgmise aasta 30. veebruarile ja esimesed üheskoos peetud konsultatsioonid on olnud väga paljulubavad!" lisab Pintson. 

 

Üsna pea saame juba teada anda esimesest kontserdist, kus EÜLikaid laval näha saab, kuid seniks saavad kõik fännid nautida sneakpeak'i:

 
 

EÜL-i teadaanded

 
 

E-POOD UKRAINA TUDENGITE TOETUSEKS!

Selleks, et toetada Ukrainast tulevaid tudengeid otsustasime avada e-poe, mille kogu tulu läheb Ukraina tudengite toetuseks. E-poe valikust leiad Ukrainat toetavate loosungitega t-särke ja riidest kotte, millega saame üheskoos muuta linnapildi Ukrainat toetavamaks!

E-poodi
E-poe valik YAGA.EE keskkonnas
 

UUED TUULED MEESKONNAS!

Märtsikuus liitus meie meeskonnaga kaks töötajat! Lapsehoolduspuhkuselt naasis klienditoe spetsialist Kristiina, keda tutvustame pikemalt järgmises infokirjas, ja EÜL-i perega liitus ka meie uus juhiabi Sirli.

 
 
 
 
 
 

Olulised kuupäevad

 
 
 
 
 
 
 

Meie tegemised

 
 

Rootsi üliõpilasliidu 100. aastapäeva tähistamine 19. märtsil.

  • 4. märtsil osales juht Marcus arutelul noortevaldkonna partneritega noorte toetamise võimaluste teemal Ukraina sündmuste taustal.
  • 4. märtsil käis juht Marcus telesaates "Terevisioon" lehti lugemas. 
  • 8.–10. märtsil osalesid asejuht Kristin ja avaliku poliitika nõunik Allan ESC43 konverentsil.
  • 9. märtsil osales juht Marcus EKKA kuratooriumi istungil.
  • 9. märtsil kohtus juhatus ja avaliku poliitika nõunik Allan haridusministeeriumi kõrgharidusosakonnaga.
  • 10. märtsil kõneles juht Marcus EUROSTUDENT veebinaril.
  • 15. märtsil osalesid juht Marcus ja volikogu liige Joosep kultuuriministeeriumi noortenõukogu kohtumisel.
  • 16. märtsil toimus EÜL-i volikogu koosolek.
  • 16. märtsil toimus EÜL-i nõukogu koosolek.
  • 18. märtsil osalesid asejuht Kristin ja kommunikatsioonijuht Katariina Tallinna Ülikooli üliõpilaskonna korraldatud kontserdil "Ülikool Ukraina heaks".
  • 18. märtsil käis juht Marcus telesaates "Terevisioon" rääkimas tudengitest Ukraina kriisis.
  • 19.–20. märtsil osalesid asejuht Kristin ja kommunikatsioonijuht Katariina Rootsi üliõpilaskonna 100. aastapäeva pidustustel Stockholmis.
  • 24. märtsil osales kommunikatsioonijuht Katariina Euroopa Noorteaasta avaüritusel.
  • 25. märtsil osalesid asejuht Kristin ja kommunikatsioonijuht Katariina märtsiküüditamise mälestustseremoonial.
  • 28. märtsil osales avaliku poliitika nõunik Allan ekspertintervjuul Krzysztof Czarnecki'ga.
  • 30. märtsil osales asejuht Kristin Erasmus+ kõrghariduse Euroopasisese õpirände valikukomisjoni kohtumisel.
  • 31. märtsil osales kommunikatsioonijuht Katariina Praxise mõttehommikul EUROSTUDENT uuringu teemal.
  • 31. märtsil osales avaliku poliitika nõunik Allan EUROSTUDENT välisriigi seminaril.
 
 

Tark Üliõpilane

 
 

Tark Üliõpilane on taskuhääling üliõpilasele, et tudengielust viimast võtta. Võtame osades üksipulgi lahti Eesti kõrghariduse ja üliõpilaseks olemisega seonduva.

 
 

Viiendas saates käsitlevad Eesti Üliõpilaskondade Liidu juht Marcus Ehasoo ning avaliku poliitika nõunik Allan Aksiim tudengite hetkeseisu Ukraina kriisi ajal. Saates võtavad lisaks EÜL-ile sõna ka Ukraina, Leedu ja Läti üliõpilasliitude esindajad, kes annavad oma kommentaarid. 

Kuula viiendat osa!
 

Kuuendas osas käsitlevad Eesti Üliõpilaskondade Liidu asejuht Kristin Pintson, Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse agentuuri vanemspetsialist Kaja Kruusamägi ning RKK Eesti Välispoliitika Instituudi nooremteadur Merili Arjakas Erasmus programmi, mille kaudu on võimalik osa õpingutest sooritada mõnes teises riigis.

Kuula kuuendat osa!
 
 
 
 

Osale!

 
 

Kristjan Jaagu kraadiõppe taotlusvoor on alanud

Kristjan Jaagu kraadiõppe stipendiumiga toetatakse magistri- ja doktoriõppe tasemel kraadiõpinguid tunnustatud väliskõrgkoolide juures. Stipendium määratakse kogu õppeperioodiks (alates stipendiumi määramise semestrist nominaalaja lõpuni). Välisülikoolis õppimiseks makstakse stipendiumi ja sõidutoetust kaheks edasi-tagasi reisiks aastas ning vajadusel on võimalik taotleda lapsetoetust, õppekulude ja ravikindlustuse hüvitist ning välislähetuse stipendiumi erialasel üritusel osalemiseks. Välismaal võib õppida nii täis- kui osaajaga õppes.

Taotluste esitamise tähtaeg on 20. aprill 2022.

Loe lisa!
 

Mõnusat kevade algust!

 
 
 
 
 
 
 

Jälgi meid: